Solcellelamper

Ønsker du i tillegg å berike hagen din med et vakkert og behagelig lys, hvor du ikke trenger å le... Les mer

Ønsker du i tillegg å berike hagen din med et vakkert og behagelig lys, hvor du ikke trenger å legge inn kabler og forsyne strøm, så er utendørs solcellelamper til hagen noe for deg. Vi har samlet et utvalg solcellelamper for enkel montering på både vegg og stolper. Våre kraftige solcellelamper finnes både små og store, og gir deg god og miljøvennlig belysning for de mørke kveldene og nettene.

Se hele utvalget av våre lamper som bruker solcelleteknologi nedenfor.

Vise som Liste Rutenett

Elementer 1-10 av 19

Side
per side
Vise som Liste Rutenett

Elementer 1-10 av 19

Side
per side

Solcellelamper til hagen

Lys i hagen gir en fin og trygg følelse om kvelden og på kalde vintermorgener når det ikke er noe å se. Det kan imidlertid være et problem å installere kabler og levere strøm rundt i hagen, men heldigvis finnes det utendørs solcellelamper som gir fin og miljøvennlig belysning uten installasjon.

Det er mange fordeler med solcellelamper for hagen, inkludert:

– Ingen kostnader til strømforbruk da de lades via solceller
- Lengre levetid takket være LED-pærer
- Ingen kabler og plagsomme installasjoner
– Kan plasseres der du ellers ikke ville kunne hente strøm
- Lyset kan slås på automatisk når det blir kveld
– Avhengig av lampen kan du få mellom 8 og 12 timer lys per dag
– Lampene kan brukes praktisk så vel som dekorativt til hagen
- Kan monteres på både stolpe og vegg avhengig av lampetype
- Kan kjøpes med bevegelsessensor som kan skremme bort tyver
– Bra for miljøet

De mange praktiske fordelene og det miljøvennlige aspektet er også en av grunnene til at vi i Norge ser en økende interesse for utendørs solcellelamper til hagen, uansett om de plasseres på vegg, stolper eller ved terrassen.

Verdt å vite om lyset på solcellelamper

Hvor mye en solcellelampe lyser avhenger i stor grad av modellen, da de kan bygges for ulike formål. Noen gir fra seg et sterkt lys, men man ønsker heller ikke å lyse opp hele nabolaget, og derfor kan man med fordel kombinere ulike lamper, hvorav noen vil ha en praktisk funksjon og andre dekorative. De beste solcellelampene er derfor ikke nødvendigvis de med høyest lumen, da formålet like gjerne kan være en dekorativ lampe for hagen.
Solcellelampene som er montert på veggen er typisk kraftigere, siden de vanligvis henges ved inngangsdøren eller boden, der du trenger skarp belysning.

Hvor lenge utendørs solcellelampen din kan lyse hver dag avhenger av både batteri, pære og solenergi. En lampe av god kvalitet kan enkelt vare fra 8 til 10 timer om dagen, og noen av de beste kan vare opptil 20 timer hvis de har fått tilstrekkelig med solenergi.

Lader solcellelampe

Det er ganske enkelt hvordan solcellelamper fungerer – hvis den ikke får energi fra solen, fungerer den rett og slett ikke. Kort fortalt absorberes energien i en solcellemodul, hvoretter energien lagres i et batteri. Derfor er den perfekt å ha utendørs fordi du kan samle solenergi på dagtid, som kan brukes om kvelden når det er mørkt.

Ettersom været svinger mye i Norge, betyr dette også at mengden sollys varierer fra dag til dag.

Når du nettopp har satt opp solcellelampen i hagen må du væpne deg med tålmodighet, da batteriet må lades i opptil 2 dager i sterkt solskinn, hvis været er overskyet kan det ta opptil 10 dager.

For å få mest mulig ut av solcellelampen din bør du sørge for at solcellemodulen kan få nok lys gjennom hele dagen. Derfor kan du med fordel dreie lampen mot sør og gjerne i friluft, da for eksempel trær kan skygge for solstrålene. Solcellene skal også være fri for støv og skitt som kan påvirke batteriladingen.

Ønsker du å bruke lampene utendørs om vinteren bør du absolutt velge noen av dem i høyere kvalitet med godt solcellepanel og batteri, som også er laget av solid materiale.

Kopirett © 2022 Lakuda (Org.nr: 913 439 279) Alle varemerker som nevnes i nettbutikken tilhører de respektive varemerkers eiere.