Nettverkskabler

Her finner du vårt utvalg av utstyr til nettverksoppsett. Blant våre produkter finner du CAT 5e, ... Les mer

Her finner du vårt utvalg av utstyr til nettverksoppsett.

Blant våre produkter finner du CAT 5e, CAT 6, CAT 6a, CAT 7 og CAT 7A+ nettverkskabler, fiberoptiske kabler, nettverksporter, patch paneler, veggplater, kabelmarkeringsklips, splittere, diverse overganger og mye mer. Helt nederst kan du få en forklaring på de ulike nettverkskablene vi fører.

Vi finner ikke produkter som matcher utvalget.
Våre mest populære produkter

Stort utvalv av nettverkskabler

Alle nettverkskablene, bortsett fra de fiberoptiske kablene, har RJ45-kontakter. RJ står for «registered jack» og er et standardisert nettverksgrensesnitt som brukes på de aller fleste nettverkskabler. Våre nettverkskabler får du i mange ulike formater, blant annet hvor det ene endestykket har en 90-graders vinkel, og kabler hvor begge har en 90-graders vinkel. Du får også flate kabler, runde kabler, slanke kabler, utendørskabler, duplexkabler og mye mer. Kablene fås også i forskjellige lengder og mange forskjellige farger, slik at du kan du får en litt mer livlig kabel. Vi har også kabelruller i forskjellige lengder (fra 100m til 305m), samt portable RJ45 kabelruller i lengdene 50m og 90m. Med andre ord har vi ALT du trenger til ditt nettverksoppsett. Hvis du vet hva du trenger er det enkleste å søke i søkefeltet øverst. Du skriver da inn det du leter etter, for eksempel «CAT 5e» og trykker ENTER. Du får da opp alle relevante produkter for ditt søk. Leter du etter andre kabler, kan du klikke her. https://batterionline.no/kabler-overganger Har du spørsmål vedrørende våre produkter, eller ikke finner det du leter etter, er du velkommen til å kontakte oss på mail info@batterionline.no eller på telefon 69 33 35 00 (09-15 mandag-fredag)

Våre kabler

Som nevnt over har vi 5 forskjellige nettverkskabler, CAT 5e, CAT 6, CAT 6a og CAT 7A+. Men hva er egentlig forskjellen? Først og fremst gjelder betegnelsene for selve kabelen, og ikke kontakten. CAT står for «Category» og det etterfølgende tallet indikerer spesifikasjonene til kabelen. Nedenfor finner du spesifikasjonene til de enkelte kablene.

  • CAT 5e Overføringshastighet: 1000 Mbps Båndbredde: 100 MHz E-en i 5e står for «enhanced», hvilket betyr at det er en forbedret versjon av den gamle CAT 5-kabelen, som hadde en overføringshastighet på kun 100 Mbps. På grunn av den lave overføringshastigheten er det nesten ingen utsalgsteder som fører CAT 5-kabler i dag, oss inkludert.
  • CAT 6 Overføringshastighet: 1000 Mbps Båndbredde: 250 MHz
  • CAT 6a Overføringshastighet: 10 000 Mbps Båndbredde: 500 MHz
  • CAT 7 Overføringshastighet: 10 000 Mbps Båndbredde: 600 MHz

 

Disse overføringshastighetene gjelder for kabellengder opp til 100m. Lengder over dette kan føre til en forringelse av ytelsen, men har ikke stor betydning for privat bruk, da man i svært sjeldne tilfeller vil trenge en kabel over 100m. Til slutt er det viktig å være oppmerksom på de ulike kablenes skjerming. Det du da skal se etter er UTP og FTP. Det finnes hovedsakelig fire forskjellige skjerminger: U/UTP, F/UTP, F/FTP eller S/FTP. FTP står for Foiled Twisted Pair og har et folielag lederparene for å unngå forstyrrelser utenfra. For de aller fleste holder det likevel med UTP, som står for Unshielded Twisted Pair og er den mest brukte kabelen i datanett. U/UTP er en kabel uten noe som helst skjerming, mens F/UTP er en kabel med skjerming rundt alle lederne, men ikke rundt de enkelte parene i kabelen. F/FTP og S/FTP er begge betegnelser på kabler med skjerming rundt hele kabelen og parene i kabelen, hvor S står for Shield.

Kopirett © 2024 Lakuda (Org.nr: 913 439 279) Alle varemerker som nevnes i nettbutikken tilhører de respektive varemerkers eiere.