Elektriske timere

Hvis du vil spare på strøm, er en av de enkleste måtene å gjøre det på med en elektrisk timer. Me... Les mer

Hvis du vil spare på strøm, er en av de enkleste måtene å gjøre det på med en elektrisk timer. Med en elektrisk timer kan du automatisk stille inn stikkontaktene dine til å slå seg av på et bestemt tidspunkt på dagen eller natten. Les mye mer om de mange fordelene med å investere i en elektrisk timer.

Vise som Liste Rutenett

9 Produkter

per side
Vise som Liste Rutenett

9 Produkter

per side

Slik fungerer en elektrisk timer
En elektrisk timer er en enhet som kan hjelpe deg med å spare penger ved kun å la strøm strømme inn i de elektroniske enhetene dine når du trenger det. Du kan stille inn strømtimeren til å slå på strømmen på et bestemt tidspunkt innen hvert minutt, hvert kvartal eller på ukentlig basis, avhengig av hvilken modell du velger å kjøpe.

Mekanisk er det et relé inne i en strømtimer som aktiveres eller deaktiveres avhengig av tiden du vil at strømmen skal være tilgjengelig for apparatene dine. Selve eltimeren bruker svært lite eller praktisk talt ingen strøm.

Slik stiller du på en elektrisk timer
For å bruke en elektrisk timer, må man først velge en passende modell som passer ens behov og elektriske apparater. Det finnes både klokker med en enkelt plugg som kan slå en enhet av og på om gangen, og klokker med flere plugger som kan slå flere enheter av og på samtidig.

Når du har valgt en eltimer, må du stille den inn med tidene når du vil slå apparatene av og på. Dette kan gjøres enten manuelt ved å stille klokken med ønskede tider, eller automatisk ved å stille klokken til å slå apparatene av og på til bestemte tider i løpet av dagen, f.eks. når du legger deg eller forlater huset.

Når av/på-timeren er stilt, kobler du ganske enkelt de elektriske apparatene som skal slås av og på til timerens plugger. Deretter vil klokken automatisk slå av apparatene på de angitte tidspunktene, og skru dem på igjen når de trengs.

Hva annet kan du gjøre for å spare strøm?
Å investere i en 24-timers klokke eller elektrisk timer er bare én ting du kan vurdere hvis du vil kutte ned på strømforbruket. Å spare på strøm kan i mange tilfeller koste mye penger, spesielt hvis du ønsker å investere i nye hvitevarer eller en ny og mer energivennlig fjernsyn.

Disse tiltakene er imidlertid langt fra de eneste tingene du kan gjøre. Det finnes også mer budsjettvennlige sparetips som kan hjelpe deg her og nå. En ting du kan vurdere er å bruke kabler for å koble til elektroniske enheter i stedet for å koble dem direkte til WIFI.

Grunnen til at dette kan fungere er at enheter som er slått på via WIFI trenger å bruke mer energi, da de alltid må være klare til å aktiveres. Hos Batteri Online har vi et stort utvalg av kabler i alle størrelser som du finner på denne siden.

I tillegg til å bruke kabler i stedet for det trådløse nettverket ditt, kan du også vurdere å investere i en strømskinne eller en intelligent stikkontakt. Med en intelligent stikkontakt kan du enkelt og raskt slå av strømmen til flere forskjellige enheter samtidig. I praksis gjør dette det lettere å spare strøm.

Kopirett © 2024 Lakuda (Org.nr: 913 439 279) Alle varemerker som nevnes i nettbutikken tilhører de respektive varemerkers eiere.