Drift / Forbrug

Dersom du skal kjøpe campingvogn, båt eller sykkel så tenker du kanskje at alle batterityper er r... Les mer

Dersom du skal kjøpe campingvogn, båt eller sykkel så tenker du kanskje at alle batterityper er relativt like. Hva er vel forskjellen på åpne batterier, Gel batterier og AGM batterier hvis de er alle anbefalt og vedlikeholdsfrie? Det blir mer og mer populært å gjøre research omkring batteritypene man kan velge imellom. Kanskje du selv er en båtentusiast som gjerne vil ha batterier med lang levetid og høy lademottagelighet? Her hos Batterionline.no kan du se et stort utvalg av kvalitetssikre batterityper.

Vi finner ikke produkter som matcher utvalget.
Våre mest populære produkter

Åpent batteri, Gel batteri og AGM batteri

Det finnes mange teknologier du kan velge imellom når du skal kjøpe batterier. Er du på utkikk etter en av de større og mer kapasitetsdrivende typene? Da er det hovedsakelig åpne batterier, Gel batterier og AGM batterier som er mest populære her i Norge. Førstnevnte er en tradisjonell type som har vært i bruk på markedet siden 1859. Det er en enkel konstruksjon med blyplater på toppen og senket ned i et kar med svovelsyre. Fordelen med åpne batterier er at de er billige og lett tilgjengelige.

Gel batterier er den eldste vedlikeholdsfrie type, hvor elektrolytten er konstruert i gelé form slik at den ikke kan renne ut. Fordelen med dette batteriet er at gassen rekombineres inne i batteriet under ladning. AGM batteriet er en relativt genial konstruksjon. Den er bygget på samme prinsippet som åpne batterier, men bruker kun en fjerdedel av batterisyren. Syren holdes vedlike i en glassfiberduk, slik at den ikke kan renne ut ved noen som helst omstendigheter. AGM batterier vil bli utdypet i neste avsnitt og er blant våre best solgte batterier her på Batterionline.no.

Fordelene som de tre batteritypene deler er som følgende:

  • Ingen syrelekkasjer
  • Lite eller lav gassutvikling
  • Gode cyclingegenskaper
  • Liten fare for frostskade
  • Lang levetid
  • Vedlikeholdsfritt

Hva er AGM batteri

AGM batterier er som nevnt blant våre bestselgende batterier på Batterionline.no. Du kan se utvalget vi tilbyr her på hjemmesiden. AGM er en forkortelse for absorbsjon glass mat, hvilket betyr at all syre er absorbert i separatoren. Batteriet har en gassventil som åpnes ved overlading og ved unormalt trykk. Derfor sier man at de er ventilregulerte. En overlegen fordel ved å velge AGM batterier et at de gir 4 ganger så høy sykluskapasitet som de andre standardbatteriene. I tillegg har de en god starteffekt og er meget syrefattige. Det er både beskyttende for batteriplatene og beskyttende for miljøet.

På en annen side så skal man være klar over at AGM batteri priser er noe høyere enn åpne batterier og gel batterier. Dette skyldes at batteriets teknologi er relativt nyutviklet og attraktiv på markedet. Det kan likevel være klokt å investere i batteritypen, da den har flere fordeler enn de to andre batteritypene. Andre fordeler ved et AGM batteri ovenfor andre batterityper er:

  • Lav varmeutvikling ved opplading
  • Nesten ikke vanntap
  • Tåler flere dyputladninger

Tenk deg derfor nøye om før du velger batteritype. Det kan være en god investering i det lange løp.

Kopirett © 2024 Lakuda (Org.nr: 913 439 279) Alle varemerker som nevnes i nettbutikken tilhører de respektive varemerkers eiere.