Fra engangsbatterier til hybridbatterier

Hybridbatterier er en helt ny teknologi, som består av det beste fra oppladbare batterier og det beste fra Alkaliske batterier.

Hybridbatterier har en lavere selvutladning, på lik linje med alkaliske batterier. Derfor er batteriene også klare til bruk rett fra forpakningen. De har nemlig blitt ladet opp på fabrikken. Selv etter 1 år er det fortsatt strøm på batteriene! Hybridbatterier kan lades hele 2000 ganger. Dermed sparer man både penger og miljøet.

Mengden avfall fra ett hybridbatteri er på ca. 30 gram, mens 2000 alkaliske batterier produserer hele 50 kg avfall. Ønsker du å være miljøvennlig, så burde du med andre ord gå for hybridbatterier!

Hybridbatterier er ideelle til alle standard apparater: fjernkontroller, leker, radioer, vekkerklokker, trådløse datamuser og tastaturer, babyalarmer m.m. De fungerer også godt i mer strømkrevende apparater, som f.eks. digitalkameraer og musikkspillere.

På grafen under kan man se at Panasonic eneloop (et hybridbatteri) holder spenningen høyere og lengre enn det tradisjonelt oppladbare batterier kan under bruk. Dette gir to fordeler: for det første kan batteriet brukes i apparater som er mer følsomme overfor forskjeller i spenning på engangsbatterier (1.5V) og oppladbare batterier (1.2V). For det andre gir det mindre sløsing med energi. De skraverte områdene som viser områdene hvor spenningen har falt så mye at utstyret ikke lenger kan fungere, skal være så liten som mulig, da denne energien ikke kan utnyttes og dermed er bortkastet. Her kan man se at Panasonic eneloop sløser langt mindre energi enn tradisjonelle, oppladbare

.

Ord fra grafikken:

Spenning Volt
Normal Ni-MH
Eneloop
Utstyr spenningskrav
Energi som ikke kan utnyttes
Tid

Vi anbefaler at man med tiden skifter ut alle sine oppladbare batterier med oppladbare hybridbatterier – og vi anbefaler at man stopper med å bruke engangsbatterier. Det er både godt for miljøet og for lommeboken. Nå er det ingen unnskyldning for å ikke bruke hybridbatterier alle steder.

Vi anbefaler:

  • Panasonic eneloop

Panasonic eneloop produseres i tre forskjellige utgaver, slik at du får akkurat det batteriet som passer til forbruket ditt:

eneloop light er en light-utgave av de originale eneloop-batteriene, som er designet for å sitte i apparater som kun trenger litt strøm over lengre tid. F.eks. fjernkontroller, leker, radioer og vekkerklokker.

eneloop er et allsidig batteri, som kan brukes i apparater som krever både lav og høy strømtilførsel. De er ideelle til apparater som f.eks. fjernkontroller, leker, radioer, vekkerklokker, i tillegg til mer strømkrevende apparater som digitalkameraer og musikkspillere.

eneloop Pro er et batteri med høy kapasitet på 2500 mAh. Batteriet har den høyeste kapasiteten på markedet for hybridbatterier. Derfor er det ideelt til høyteknologiske apparater som bruker mye strøm på relativt kort tid, som f.eks. digitalkameraer, blitser og leker!

MERK: Du kan selvfølgelig bruke din gamle lader som kan lade opp Ni-MH-batterier – du trenger ikke å kjøpe en ny.

Vi håper at du kan bruke denne artikkelen til å lettere ta miljøvennlige og økonomiske valg neste gang du skal kjøpe batterier.

Kopirett © 2022 Lakuda (Org.nr: 913 439 279) Alle varemerker som nevnes i nettbutikken tilhører de respektive varemerkers eiere.